Osteopathie is een logische keuze bij (combinaties van) fysieke klachten zoals nekpijn, rugpijn, buikpijn, hoofdpijn en schouderpijn. Het is veilig en effectief, zeker bij chronische of regelmatig terugkerende klachten. Over het algemeen is er sprake van een lage behandelfrequentie en een hoge patiënttevredenheid (SWOO, 2015). Evidence based practice en de medische vakken vormen de basis voor het osteopathisch methodisch handelen en klinisch redeneren. Voor wetenschappelijke onderbouwing en richtlijnen is er de Stichting Wetenschappelijk Osteopathisch Onderzoek (swoo.nl)
Hands only!
Een osteopaat gebruikt voor de behandeling geen medicijnen of apparatuur. Hij gebruikt alleen zijn handen. Het is een veilige methode met een lage behandelfrequentie. Dit heeft veel tevreden patiënten tot gevolg.
Niet alleen je klacht maar jij als geheel staat centraal
Gezondheid is beweging. Alles in het lichaam heeft beweging nodig om goed te kunnen functioneren. Ik ben getraind om bewegingsverlies te voelen en te bepalen of dit in relatie staat tot je klachten. De klachten en de plek waar je wordt behandeld zitten niet per se op dezelfde plek, in je lichaam staat immers alles met elkaar in verbinding.
Ik neem de tijd om goed naar je te luisteren en om je lichaam te onderzoeken.
Daarnaast zal je zien dat je veel leert over de achtergronden van je klachten en wat je zelf kunt doen om je gezondheid te verbeteren.
Voor wie?
Osteopathie is een veilige behandelmethode voor tal van fysieke klachten bij baby’s, kinderen, volwassenen, zwangere vrouwen en ouderen. Van lichamelijke ongemakken en pijn tot en met de behandelingen van de gevolgen van stress en burnout, problemen met de motorische ontwikkeling, astma, eczeem en allergieën, dyslexie, spijsverteringsproblemen, zwangerschapsproblemen, te veel om op te noemen.
Na intake en onderzoek volstaan meestal 4 tot 7 behandelingen om de problemen op te lossen of langdurig te verlichten.
Osteopathie is een complementaire geneeskunde, aanvullend. In voorkomende gevallen werk ik samen met de reguliere geneeskunde en andere specialisten en zal ik niet schromen om cliënten door te verwijzen naar huisarts of specialist.
Kosten
Behandeling 60 minuten: €100,00
Behandeling 45 minuten: €75,00
Wij rekenen uw behandeling liefst direct af: contant of per PIN.
Indien u een behandeling wilt afzeggen, kan dit per mail, app of via de voice-mail.
Afspraken die korter dan 48 uur van tevoren zijn afgezegd, moeten wij helaas in rekening brengen.
Vergoeding door ziektekostenverzekering
De meeste ziektekostenverzekeraars hebben de vergoeding voor osteopathiebehandelingen in een aanvullende verzekering opgenomen. Klik hier voor de link naar het NVO, de beroepsvereniging. Daar vindt u het overzicht van vergoedingen door ziektekostenverzekeringen. Of u een verwijzing van een arts nodig hebt, verschilt per verzekeraar. Meestal is de verwijzing niet nodig, maar kijkt u voor de zekerheid en voor meer informatie op de website van uw verzekeraar. Soms staat osteopathie niet letterlijk in de vergoedingenlijsten genoemd, maar wordt de behandeling toch vergoed. Zo valt osteopathie bij sommige verzekeraars onder ‘alternatieve bewegingsleer’ of ‘oefentherapie’. Neem contact op met uw verzekeraar voor de exacte voorwaarden.
Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en sta geregistreerd bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO).
AGB zorgverlenerscode 90102392, praktijkcode 90061845.
Inschrijvingsnummer bij de KvK: 34348936
Websites met meer informatie over zorgverzekeringen en hun aanvullende pakketten hieronder:
Independer.nl
Zorgwijzer.nl
Zorgverzekeringwijzer.nl
Overstappen.nl